Byvandring "Blå Skilt" del 2

Foreningen Gamle Sandefjord inviterer til Byvandring på Sandefjords «Vestkant» til bygninger som har fått «Blå skilt».

 

Førstkommende søndag 22. september inviterer Foreningen Gamle Sandefjord igjen til Byvandring.

Denne gangen går turen til bygninger merket med "Blå Skilt" på vestsiden av byen

Vandringen starter kl. 14.00 på Husmannsplassen Øvre Myra, Schanches gate 24.

I 1801 var det 13 husmannsplasser i Sandar prestegjeld. Den siste av disse husmannsplassene som ble drevet, var husmannsplassen Øvre Myra.

Margrete Karoline og Peder Olaf Hansen var den siste husmanns familien som bodde her.

Margrete Karoline døde i 1938 og Peder Olaf døde i 1973. Stedet ble i 1989 kjøpt av Foreningen Gamle Sandefjord og Sandar Historielag.

De hadde ønske om å bevare denne kulturhistoriske og viktige eiendommen, sette den i stand og gjøre den tilgjengelig for variert bruk.

Disse foreningene holder fortsatt stedet vedlike og har mye av sin virksomhet her. Stedet blir også leid ut til forskjellige andre aktiviteter.

I 2009 tok Foreningen Gamle Sandefjord og Sandar Historielag sammen med Sandefjord kommune initiativ til å starte en «skiltkomité».

Formålet var at spesielle bygninger til betydningsfulle personer eller virksomheter, eller spesielle bygg i form av arkitektur eller historie i Sandefjord, skulle få blå runde skilt som kunne fortelle kort om historien til bygningene.

«Blå skilt» er blitt et begrep og denne type skilt finner vi i Oslo og flere andre norske byer, og også i mange europeiske byer.

 

I juni inviterte Foreningen Gamle Sandefjord for første gang til en byvandring til disse bygningene her i Sandefjord. Den gangen rakk vi rundt til cirka halvparten av de aktuelle bygningene. Denne gangen ønsker vi å fortsette turen til de resterende bygningene.

 

Svein Ingebretsen vil guide oss på turen og fortelle oss mer om bygningene og menneskene som bodde der, utover det som kan leses på skiltene.                                                

 

Har du lyst til å bli bedre kjent med historiene om bygningene og hvem som har bodd der? Da er du hjertelig velkommen til å bli med på byvandringen!